• Header1

25 jaar AH Hoogkerk ‘Voor en door Hoogkerkers’

Het zal niemand ontgaan zijn dat Albert Heijn Hoogkerk 25 jaar bestaat. De laatste weken waren er continu activiteiten en acties in de winkel. En ook online was er veel te beleven. ‘Een mooi project, voor en door Hoogkerkers’, vindt Fokko Kip, eigenaar van AH Hoogkerk.

Die Hoogkerkers werden vooral ingeschakeld voor het promotiedeel van de jubileumweken. Pixelsz online vormgeving en de Westerkrant keken wekelijks samen met de AH-medewerkers naar de lopende acties. ‘Je kunt wel een reclamebureau inhuren, maar dit paste ons veel beter’, zegt Fokko.
‘Ik had ook steeds het gevoel dat we het samen deden’, zegt bedrijfsleider Kornelis Afman. ‘En het paste allemaal mooi in elkaar, wat we deden in de winkel, in het dorp, op Facebook en in de Westerkrant. Een superleuk project. De klanten en de medewerkers waren allemaal enthousiast, er waren veel blije gezichten bij de kassa, met al die prijswinnaars die langskwamen.’

Pixelsz online Vormgeving uit Hoogkerk heeft ook een mooie tijd gehad tijdens de jubileumweken. ‘We zijn dit werk natuurlijk wel gewend, maar de grootte en de projectmatige aanpak waren wel nieuw’, zegt Nico Kranenburg van Pixelsz. De onlineresultaten zijn indrukwekkend, vindt zijn Pixelsz-collega Thijs Wieringa. ‘In zes weken tijd heeft de Facebookpagina van AH Hoogkerk er vijfhonderd likes bij. En de like-en-deelacties, zoals die van de 25 seconden gratis winkelen, waren ook erg succesvol, met ruim zevenhonderd als hoogste aantal. Het bereik van die actie was maar liefst zestigduizend, in één week! Het animatiefilmpje van Melroy Smid, met de aankondiging van het jubileum had ook een enorm bereik. De hoofdfiguur in het filmpje is een karikatuur van Kornelis Afman en Kornelis heeft ook alle teksten ingesproken.’

De Westerkrant had de laatste weken een ander uiterlijk, met een omslag van Albert Heijn Hoogkerk om de gewone krant heen. ‘We hebben natuurlijk veel reacties op gehad, bijna allemaal positief gelukkig’, zegt Allert van der Hoeven van de Westerkrant. ‘Het is nu weer terug naar het vertrouwde Westerkrant-groen, maar het project is erg geslaagd, wat mij betreft. We hebben veel medewerkers en klanten geïnterviewd, zodat vooral de menselijke kant van AH Hoogkerk aan bod kwam. Dat was erg leuk om te doen!’ Klanten konden zes weken lang veel prijzen winnen. De bronzen, zilveren en gouden kaarten waren goed voor een voordelig diner bij hotel-restaurant Aduard, cadeaus van de speciale cadeautafel en helikoptervluchten voor twee personen en met de like-en-deelwedstrijd konden klanten 25 seconden gratis winkelen winnen. En ook de leveranciers stelden veel mooie prijzen beschikbaar.

Zaterdag landt die helikopter op het strand van de Ruskenveense plas. De prijswinnaars vliegen dan een mooi rondje boven Hoogkerk, bijvoorbeeld boven hun eigen huis. En al die weken was er natuurlijk de grote spaaractie van speelkaarten met historische foto’s van Hoogkerk. ‘Ik heb diep respect voor de Historische Vereniging Hoogkerk’, zegt Fokko. ‘Die heeft uit een enorme hoeveelheid historische foto’s alle keuzes gemaakt. Ga er maar aan staan!’
Deze speelkaarten komen nog één keer terug als activiteit bij een mede-jubilaris. De Historische Vereniging Hoogkerk bestaat vijftien jaar en op hun grote jubileummiddag, vrijdag 4 november, kunnen de klanten van AH Hoogkerk hun dubbele speelkaarten ruilen en zo het spel compleet maken. Tijden: 14:00-17:00 uur, locatie: Gabriëlflat Hoogkerk.

Bron: Westerkrant

AH Hoogkerk Gall & Gall Hoogkerk