• Header1

Al vanaf het prille begin in dienst bij Albert Heijn Hoogkerk

Vier medewerkers van Albert Heijn Hoogkerk zijn al 25 jaar in dienst, dus vanaf het prille begin van de supermarkt. Het prachtige werk, de prettige werksfeer en de fijne omgang met klanten, zijn wel de belangrijkste redenen dat Jeltje, Hillie, Trijnie en Lukas nog steeds met erg veel plezier werken bij AH Hoogkerk.

Jeltje Postma is 28 jaar getrouwd en moeder van twee dochters. Zij begon met werken bij de ouders van een van de eigenaren van de huidige supermarkt. Ook werkte ze vijf jaar bij Van der Zee slagerijen in Beijum. Toen ze hoorde dat er een Albert Heijn in Hoogkerk zou komen, heeft ze gesolliciteerd. Het gesprek vond bij de toenmalige en huidige eigenaren Fokko en Anita Kip plaats, aan de keukentafel. De eerste elf jaar werkte Jeltje in de slagerij. Later kwamen daar de delicatessen en de kaasafdeling bij en weer later het brood. ‘Nu ben ik assistent-supermarktmanager. Dat was best wennen. Ik ben heel erg van het dóen en nu stuur ik ook de mensen aan. Maar het werk is erg leuk, vooral het contact met ­mensen: je ziet ze groeien in hun werk. Het is mooi om het met elkaar te doen!’

Ook Hillie Kruise, getrouwd met de glazenwasser Bert Kruise, is een echte Hoogkerkster. Zij werkte eerder voor buurtsuper Renkema in Hoogkerk. ‘Ik deed daar eigenlijk alles, van caissière tot de vlees en groente en het vakkenvullen. In het gesprek met Fokko en Anita klikte het meteen, lekker spontaan. Fokko en Anita waren toen ook al niet van die “bazen”. Ik begon als verantwoordelijke bij de zuivelafdeling, maar ik werd ook overal wel ingezet waar dat nodig was. Later vroegen ze me of ik ook het caissièrewerk erbij wilde doen. Dat wilde ik daarna volledig doen. Nu ben ik teamleider Verkoopafhandeling. Het werk is lekker afwisselend, ik heb in al die jaren van alles gedaan. We hebben een leuk team en het contact met de klanten vind ik ook mooi’, zegt Hillie.

Hoogkerkster Trijnie Jansen-Feenstra is bijna zestig en daarmee de oudste medewerker van Albert Heijn Hoogkerk. Zij hoorde ruim 25 jaar geleden voor het eerst van de nieuwe Albert Heijn toen ze bij de kapper zat. Ze zocht net werk en ze stuurde een brief. Trijnie was geen onbekende, want ze had als medewerkster bij de Spar-supermarkt van De Weerd gewerkt. Ze stond daar bekend als harde werker. ‘We hebben alleen schoonmaakwerk’, kreeg ze te horen en dat vond ze prima. Maar al gauw assisteerde Trijnie bij extreme drukte of vakanties ook bij de slagerij en de kassa. Momenteel werkt Trijnie al jaren op de afdeling kwaliteit en zorgt voor een schone, nette en veilige winkel. ‘Ik doe dit werk graag.’ Trijnie geniet ervan als alles er weer blinkend uitziet. ‘Het contact met leuke collega’s en klanten vind ik heel erg belangrijk. En het is lekker dicht bij huis natuurlijk!’, besluit ze met een lach.

Lukas Vogelzang begon als groenteboer. Hij is inmiddels getrouwd en vader van drie kinderen. Tegen­woordig is hij het ‘manusje van alles’ binnen Albert Heijn Hoogkerk. Zijn vader heeft een groentezaak in Roden en het werk is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Sinds hij een aantal jaren geleden koster werd van de Gereformeerde Kerk aan het Hoendiep, werkt hij nog tien uur per week voor de supermarkt. ‘Diep in mijn hart wilde ik wel wat anders dan in een supermarkt werken: conciërge of huismeester. Toen ik koster kon worden, nam ik dat met beide handen aan. Maar ik wilde wel graag betrokken blijven bij Albert Heijn Hoogkerk. Dat vonden ze helemaal geen probleem gelukkig. Ik heb in het verleden van alles gedaan, nu word ik ingezet waar nodig. En omdat ik redelijk handig ben, is er werk genoeg. Er gaat wel eens wat stuk, dat mag ik dan repareren.’ Lukas heeft nu een mooie combinatie van werk. ‘Het werk als koster was wat ik echt wilde, maar ook het werk bij Albert Heijn Hoogkerk wil ik graag blijven doen. Hier heb ik collega’s en ik vind het mooi om met jongelui te werken. Inmiddels ben ik hier ook een soort huismeester’, zegt Lukas glimlachend.

Bron: Westerkrant

AH Hoogkerk Gall & Gall Hoogkerk